Kategorier
Uncategorized

Konsultförmedling och tvära karriärsvängar

När man har ett antal arbetsamma år inom en uppsjö av yrken att se tillbaka på kan det vara svårt att ta nästa steg. Detta fick jag erfara den hårda vägen för ett par år sedan. Allt vände dock när jag för ett tag sedan sökte hjälp via konsultförmedling. Låt mig första bara dra lite bakgrund. Jag är 55 år gammal och jag har jobbat sedan jag var 17 år. 

De första åren jobbade jag i min pappas matbutik. Det flöt på. Det var inte överdrivet roligt, men det fungerade ett tag. Sedan blev jag rallare. Ja, ett stort steg kan tyckas. Jag lade järnväg efter järnväg i nästan tre års tid innan jag blev förman och fick utvidgat ansvar. Jag gillade det där, att ansvara för att folk hade det bra. Det lärde jag mig mycket på. Detta är alltså över 25 år innan jag gick till konsultförmedlingen. 20 år innan konsultförmedlingen började jag däremot jobba med ekonomi. ”Hur skedde den övergången egentligen?” frågade en förvånad medarbetare på konsultförmedlingen jag besökte. Ja, vad skulle jag säga. Det är lite av The Story of My Life att svänga karriärmässigt. ”Så var det i alla fall” berättade jag för konsultförmedlingen. Jag berättade att ekonomi var mitt område under de kommande 5 åren.

Åren därefter hann jag pröva på flera ytterligare branscher. Först blev det HR, vilket kändes naturligt efter mina år som förman på järnvägen. Därefter bytte jag bana helt och blev idrottslärare. ”Haha. Idrottslärare också?” skrattade tjejen på konsultförmedlingen. ”Det var inte illa. Du har prövat en del”. Ja, det hade jag ju. Efter idrottslärare blev jag ekonom igen under ett par år. Sedan gav jag mig in på ett svenskt storföretag som mellanchef, och det höll jag på med fram till för ett år sedan. Fram till dagen då jag sökte hjälp hos konsultförmedlingen för att ta nästa steg. Och där var jag alltså då denna historia utspelar sig.

  • ”Ett imponerande CV måste jag säga. Wow. Jag har nog faktiskt aldrig träffat någon som har gjort SÅ många olika saker. Och du är bara 55 år!” sa tjejen på konsultförmedlingen
  • ”Det är väl inte så bara” fick jag ur mig tillbaka.

Hur som helst. Jag kommer inte gå in i detalj på hur de hjälpte mig men jag kan säga att det var RÄTT beslut. Jag trodde att jag hade koll på hur arbetsmarknaden och olika branscher fungerade. Men konsultförmedlingen jag gick till slog mig på fingrarna.

Mer om detta senare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *